maandag 9 november 2009

En nu aan de slag!


Nog een paar weken werken en dan kan ik me volledig storten op ons nieuwe avontuur. In december alles nog vanuit Nederland voorbereiden, begin januari naar Frankrijk (als de Franse notaris doet wat hij belooft).

Er moet nogal wat gebeuren: Verdieping maken, kamers bouwen, puinruimen (zie foto), campingsanitair vernieuwen, vloeren leggen, schilderen etc. etc. En dat voor iemand die vroeger een hekel had aan klussen.

Gelukkig worden we geholpen door een paar vrienden die dit erg leuk vinden (ja, die zijn er). Voor de zwaardere en moeilijke klussen schakelen we een aannemer in. van diverse kanten is ons geadviseerd om een Nederlandse aannemer, werkzaam in Frankrijk, in te schakelen. Deze schijnen beter te begrijpen wat wij willen. Franse aannemers snappen niet dat wij het zoveel mogelijk in oude staat willen herstellen. Een Franse aannemer zal, zeker zonder controle, het niet kunnen laten om mooie oude deuren en kozijnen te vervangen door kunstof. Zij verklaren ons dan ook een beetje voor gek (moet je ook wel zijn voor zo'n project).

Januari en februari zal dan ook in het teken staan van de verbouwing. Eind februari zal de familie Ubbels verhuizen. Het streven is om begin april klaar te zijn voor de eerste gasten.

Ik zal jullie via deze blog op de hoogte houden van de verbouwingsperikelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten